Burgemeester Pauline Bouvy-Koene keert niet terug als burgemeester van Voorschoten. (Foto: Chris de Waard).

Pauline Bouvy-Koene stopt als burgemeester van Voorschoten

Pauline Bouvy-Koene heeft besloten dat zij stopt als burgemeester van Voorschoten. Haar burgemeesterschap wordt sinds 4 mei waargenomen in verband met een operatie die zij moest ondergaan. “Haar huidige gezondheidssituatie en het perspectief daarin laten het haar niet toe om het burgemeesterschap te hervatten”, laat de gemeente Voorschoten weten.

De burgemeester heeft aan commissaris van de Koning Jaap Smit en daarna de fractievoorzitters en collegeleden laten weten dat zij niet zal terugkeren als burgemeester. Dit betekent dat burgemeester Charlie Aptroot nog zal aanblijven als waarnemer. “Het doet me pijn de gemeente Voorschoten nu al te moeten verlaten”, zegt Bouvy-Koene in een verklaring. “Ik zal me de komende tijd echter moeten richten op mijn gezondheid, waarbij zoveel energie nodig is dat ik dit helaas niet kan combineren met het mooie ambt van burgemeester.”

Volgens Bouvy-Koene is het belangrijk dat er een burgemeester is die zich voluit kan inzetten voor het dorp ‘waarvoor de uitdagingen ook de komende jaren groot zijn’. “Ik kan op dit moment die zekerheid en nodige continuïteit niet bieden. Voor Voorschoten is het fijn dat er ondanks mijn vertrek enige stabiliteit is, omdat de huidige waarnemend burgemeester Charlie Aptroot tijd en energie heeft om nog wat langer waar te nemen.”

Met hart en ziel
Aptroot is door commissaris van de Koning Jaap Smit gevraagd om ook de komende tijd het burgemeesterschap van Voorschoten waar te nemen. “Dat doe ik”, heeft Aptroot daarop geantwoord. “Ik blijf mij nog een tijd inzetten voor Voorschoten, maar ik had voor Pauline Bouvy-Koene veel liever gezien dat zij gezond en wel haar werk kon hervatten. Ik wens haar alle goeds toe voor de komende tijd. We zullen op een later moment afscheid van haar nemen op een manier die in deze tijd past.”

Commissaris van de Koning Jaap Smit spreekt zijn waardering uit voor Pauline Bouvy-Koene. “Ze heeft zich de afgelopen periode met hart en ziel ingezet voor Voorschoten. Daar wil ik haar hartelijk voor bedanken. Vanwege haar gezondheid moet ze het ambt helaas neerleggen. Dat is bijzonder spijtig en ik wens haar alle kracht toe de komende tijd”, aldus Smit die Charlie Aptroot erkentelijk is dat hij waarnemend burgemeester van Voorschoten blijft totdat een nieuwe burgemeester is beëdigd.

Over de procedure om een nieuwe burgemeester voor Voorschoten te vinden, heeft Smit binnenkort een gesprek met de fractievoorzitters van de Voorschotense raad.

Wederzijdse liefde
Pauline Bouvy-Koene werd in september 2016 waarnemend burgemeester van Voorschoten. In 2019 ging het dorp op zoek naar een kroonbenoemde burgemeester. Daarbij Werd Bouvy-Koene door de gemeenteraad nadrukkelijk uitgenodigd om vooral ook zelf te solliciteren. Voorschoten had haar in het hart gesloten en die liefde was wederzijds. Ze besloot vorig jaar ook om naar Voorschoten te verhuizen. In juni 2019 bleek dat vijf personen een gooi deden naar het burgemeesterschap van Voorschoten. Een maand later droeg de gemeenteraad haar unaniem voor en in oktober volgde haar beëdiging in kasteel Duivenvoorde.

Sinds februari dit jaar was Bouvy-Koene uit de roulatie. Eerst vanwege een enkelbreuk na een valpartij. Later werd bij een medisch onderzoek een onregelmatigheid ontdekt in haar buik. Ze onderging een operatie waarvan de herstelperiode langer ging duren, waarop de net gepensioneerde Charlie Aptroot waarnemend burgemeester werd. Voor de zomervakantie nam Aptroot al een soort afscheid van Voorschoten, omdat de verwachting toen was dat Bouvy-Koene haar taken rond dit tijdstip weer zou kunnen oppakken.

Advertentie

Politiek Voorschoten


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×