Met vereende krachten wordt de Nimbus van Ingrid Davids overeind gezet. (Foto: PR).

Kunst in de Heemtuin organiseert toch kleine beeldententoonstelling

Deze maand is in de Heemtuin in Leiderdorp de bescheiden beeldententoonstelling ‘De Heemtuin verbeeld’ te zien met werken van vier kunstenaars. Dit jaar staan de beelden allemaal bij de Waterschapsheuvel in het ’tweede’ deel van de Heemtuin rond de grote vijver.

Nadat de gemeentelijke subsidie in 2019 stopte, leek het organiseren van een nieuwe beeldententoonstelling in de Heemtuin na twaalf jaar onmogelijk. Stichting Kunst in de Heemtuin bleef zoeken naar middelen en manieren om toch een kleinschaliger initiatief met kunst in de Heemtuin te organiseren. Dankzij een samenwerking met de Stichting Kunst en Cultuurbevordering Nederland, een stichting die met name jonge kunstenaars steunt, is dat nu gelukt. Zo kunnen kunstliefhebbers toch weer genieten van onverwachte, kleurrijke en tot nadenken stemmende beelden in de Heemtuin.

Vanwege de coronamaatregelen en de beperkte beschikbare ruimte in de Heemtuin wordt er dit jaar geen opening georganiseerd en zijn er ook geen rondleidingen. Iedereen is wel van harte uitgenodigd om zelf een kijkje te komen nemen. De tentoonstelling is de hele maand september te zien. De Heemtuin en Waterschapsheuvel zijn door de week open van 8.00 tot 16.45 uur en in het weekend van 15.00 tot 16.45 uur. Meer informatie over de tentoonstelling staat op www.kunstindeheemtuin.nl.

Er zijn werken te zien van vier kunstenaars: Ingrid Davids, Kira Fröse en Jan Blank en Hans Blank.

Advertentie

Cultuur Leiderdorp


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×