Alle scholen in Leiden kunnen voldoende worden geventileerd. (Archieffoto: Sleutelstad).

Wethouder: 'Leidse scholen hebben ventilatie op orde'

Al begin augustus is geïnventariseerd in hoeverre Leidse scholen te kampen hebben met slechte ventilatiesystemen. Belangrijk, nu deze week de scholen weer zijn begonnen en leerlingen met z’n allen in een lokaal zitten. “De situatie in Leiden is overzichtelijk”, zegt onderwijswethouder Dirkse. “Alle Leidse scholen kunnen voldoen aan de protocollen die vanuit de PO-Raad (voor het primair onderwijs) en de VO-raad (voortgezet onderwijs) zijn opgesteld voor het omgaan met corona.”

Chris de Waard in gesprek met wethouder Paul Dirkse (D66, onderwijs) over ventilatie in Leidse schoolgebouwen.

Hoewel Leiden ook de nodige schoolgebouwen heeft die al ouder zijn, is ook daar volgens Dirkse geen probleem: “Alle scholen hebben ook een afdeling die over huisvesting gaat en die hebben het overal goed in kaart gebracht. Iedereen voldoet aan de richtlijnen en de eisen.” Wel geeft Dirkse toe dat niet elk gebouw automatisch voldoet. “Er zijn wel scholen die hebben vastgesteld dat bijvoorbeeld in een bepaalde gang altijd de deur open moet blijven staan, omdat er anders te weinig ventilatie is.”

Mondkapjes
De scholen hebben onderling ook afspraken gemaakt over hoe om te gaan met bepaalde regels en wensen die er leven rond de bestrijding van het coronavirus. Dirkse: “Als mensen op individueel niveau een mondkapje willen dragen, is dat prima, maar we gaan het niet voorschrijven.”

Advertentie

Leiden Onderwijs Politiek Ventilatie klaslokalen


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×