(Foto: Omroep West).

Politie nog steeds op zoek naar dader steekincident

Via een hernieuwde oproep doet de politie nogmaals een beroep op het publiek om de man te achterhalen die op 14 augustus een 20-jarige vrouw belaagde in de Leidse Hout. Dinsdagavond werd de zaak ook behandeld in het regionale opsporingsprogramma Team West van Omroep West.

Het slachtoffer was donderdagavond 13 augustus met vrienden bij het theehuis in de Leidse Hout. Met een vriendin liep ze een rondje in de omgeving en om 1.15 uur gingen de twee op een bankje ter hoogte van de muziekkoepel zitten kletsen. Toen ze even later terugliepen naar hun vrienden bij het theehuis, sprong er ineens een man uit de bosjes die op haar begon in te steken met een scherp voorwerp. Het slachtoffer raakte daarbij gewond aan haar hoofd en rug en is later naar het ziekenhuis overgebracht. Inmiddels gaat het lichamelijk beter met haar. Wel heeft ze psychisch nog veel last van wat haar is overkomen.

De nog onbekende dader ging er na de aanval rennend vandoor in de richting van de Warmonderweg. Direct na de aanval startte de politie een zoekactie, waarbij speurhonden en een helikopter werden ingezet. De man is niet meer gevonden. De dader was een blanke man van 20 tot 30 jaar, ongeveer 1.70 meter lang met kort geschoren haar. Hij was opvallend mager. Ook in zijn gezicht waar zijn jukbeenderen duidelijk uitstaken. Hij droeg een wit t-shirt en een bruine stoffen jas tot op de heupen. Ook had hij een zwarte rugzak bij zich, waarschijnlijk een kampeerrugzak.

Wie informatie heeft over deze zaak wordt dringend gevraagd om contact op te nemen met de recherche via de gratis opsporingstiplijn 0800-6070 of anoniem via M op 0800-7000. Voor een vertrouwelijk gesprek kunnen mensen die meer weten ook contact opnemen met het Team Criminele Inlichtingen via 06- 57876279.

112 Sleutelstad Leiden Steekincident Leidse Hout


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×