Het team van Heren 1 in actie. (Foto: Jeannet Koopmans).

Hockeyclub Roomburg wacht met smart op nieuwe velden

De Leidse Hockeyclub Roomburg staat te trappelen om het nieuwe seizoen te beginnen en heeft ook wel wat ambities als het gaat om kampioenschappen en promoties. Maar de accommodatie is ook een punt van aandacht. De vereniging vraagt al jaren om uitbreiding en nu zijn er ook twee velden onbruikbaar wegens onderhoud. Toch is voorzitter Bas Pietersen vooral blij dat er weer gehockeyd kan worden.

Een jaar geleden trad Pietersen aan als voorzitter van de enige hockeyclub van Leiden, met veel plannen en ambities voor de toekomst. Het coronavirus kwam daar natuurlijk niet in voor, maar bepaalt inmiddels wel al een half jaar de gang van zaken bij de club die gehuisvest is aan de rand van de Professoren- en Burgemeesterswijk, ingeklemd tussen Kanaalweg en Van Vollenhovenkade. “We hebben inmiddels niet alleen digitaal leren vergaderen, maar ook sporten”, zegt Pietersen. “Het verenigingsleven bleef gelukkig bestaan. Iedereen deelde filmpjes op sociale media.”


Sport071-presentator Gerry van Bakel in gesprek met Bas Pietersen, voorzitter van Leidse Hockeyclub Roomburg over het sportverenigingsleven in tijden van corona.

Half maart was het ineens omschakelen voor Pietersen en zijn medebestuurders. Het was natuurlijk een teleurstelling dat de competities niet afgemaakt konden worden en dat er niet meer getraind mocht worden, maar er waren ook financiële vraagstukken. “We hebben een paar mensen in dienst, we moeten huur betalen voor de accommodatie en we hadden ineens geen inkomsten meer uit de kantine. We hebben gelukkig wel een goede financiële buffer en we kregen ook veel steun van de gemeente, van organisaties als Topsport Leiden en de Leidse Sportfederatie en andere sportverenigingen. Ik ben blij dat we deze ‘wedstrijd’ niet alleen hebben hoeven doen.”

Caviabak
Ook nadat de trainingen weer opgestart mochten worden, bleef het lastig om alles in goede banen te leiden. “Het was zeker een uitdaging. Op het veld mag je wel bij elkaar in de buurt komen en  elkaar aanraken en daarbuiten niet. Er mag niet gedoucht worden en ook in de kleedkamer moet die anderhalve meter afstand gehouden worden. Dat is lastig uit te leggen, we houden ons aan de regels.  We proberen duidelijk te zijn en handhaven wat er bepaald is. Er zijn beperkte staanplaatsen langs de lijn en op het terras. Het is een soort caviabak geworden.”

Roomburg is een van de grootste verenigingen van Leiden en kampt al jaren met een te krap jasje. De club wil er graag twee velden bij hebben om alle leden volop trainingsmogelijkheden te bieden. “We zitten daar heel goed en al 65 jaar, we bestaan dit jaar 85 jaar. En de laatste 15 jaar zijn we al op zoek naar uitbreiding. Daarnaast willen we ook die nauwe verbinding met de wijk houden. Wij zijn voor een open Wijksportpark die toegankelijk is voor de buurt en waar bewegen wordt gestimuleerd, die daarnaast een goede balans biedt in recreatie, sport en natuur.”

Uitwedstrijden
De komende weken is de club nog eens extra onthand omdat twee velden niet beschikbaar zijn omdat ze worden gerenoveerd. “Ja, dat is wel jammer, eerst mochten we niet spelen vanwege de coronamaatregelen en nu hebben we niet al onze velden. Waarschijnlijk zijn ze pas half oktober klaar. Nu kunnen we velden gebruiken van clubs uit de buurtgemeenten en verder hebben we zoveel mogelijk uitwedstrijden ingepland.”

Advertentie

Leiden Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×