(Foto: Museum De Lakenhal).

Basisschoolklassen Leidse regio gratis naar Museum De Lakenhal

Het Lucas van Leyden Mecenaat biedt aan tachtig basisschoolklassen in de Leidse regio de gelegenheid dit schooljaar Museum De Lakenhal gratis te bezoeken. Leraren hebben de mogelijkheid een keuze te maken uit verschillende thematische rondleidingen met een workshop. Ook is een interactief museumprogramma in de klas mogelijk.

Het museum vindt dat iedere basisschoolleerling uit Leiden en omstreken minimaal éénmaal tijdens de basisschoolcarrière het museum bezocht moet hebben. Het Lucas van Leyden Mecenaat steunt dit doel vanuit de gedachte dat de interesse voor kunst en cultuur wordt ontwikkeld in de jonge jaren.

De scholieren maken tijdens hun bezoek kennis met het spannende verhaal van Leidens Beleg en Ontzet, de 17e-eeuwse collectie, de bewogen geschiedenis van zeven eeuwen Leids laken, of filosofische vragen stellen bij de collectie moderne kunst.

Het Lucas van Leyden Mecenaat bestaat uit zowel burgers als bedrijven die het museum financieel steunen. De mecenassen hebben een passie voor de museumcollectie, de geschiedenis van Leiden en helpen mee ambitieuze plannen van het museum te realiseren.

Advertentie

Cultuur Leiden Onderwijs Regio


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×