(Impressie: slangen+koenis architecten / visual: DMOO).

Hoop op aanbestedingsvoordeel combizwembad, ijshal en indoor sportcentrum

De Europese aanbesteding voor een nieuwe ijshal en een nieuw binnenzwembad in Leiden is gestart. Begin 2021 volgt de aanbesteding van het nieuwe Indoor sportcentrum dat even verderop langs de Churchilllaan moet verrijzen. “Twee eigentijdse sportcomplexen met alles erop en eraan, op steenworp afstand van elkaar”, zegt sportwethouder Dirkse die hoopt dat het voor marktpartijen extra interessant is dat Leiden bijna gelijktijdig meer dan zestig miljoen euro in de bouw van twee nieuwe sportcomplexen steekt. “Als een partij alles bouwt, kan je je voorstellen dat dat voor zo’n marktpartij ook voordelen biedt. Bijvoorbeeld al je machines staan dan al in het gebied.”

Chris de Waard in gesprek met wethouder Paul Dirkse over de Europese aanbesteding van het combizwembad, de ijshal en het indoor sportcentrum.

De sportwethouder is trots op de komende investeringen. “Veel partijen maken pas op de plaats vanwege corona. Dat doen wij niet. Integendeel. Achter elk besluit dat een gemeenteraad neemt zitten bedrijven en banen. Juist in tijden waarin het allemaal wat onzekerder wordt, moet de overheid investeren om de economie draaiende te houden. Leiden doet dat onder andere met deze twee grote bouwprojecten voor de sport. Voor een gezonde stad.”

Op 6 augustus kondigde de gemeente Leiden de aanbesteding aan en konden geïnteresseerden vast een kijkje nemen op www.buitengewoonbinnensporten.nl.

Twee ijsvloeren
Het combibad en ijshal De Vliet op de kop van de Churchilllaan krijgen zonnepanelen op het dak. De restwarmte die vrijkomt bij de koeling van de ijsbaan wordt gebruikt om het binnenzwembad te verwarmen. Het naastgelegen buitenbad De Vliet wordt komende winter gerenoveerd. Na voltooiing van de het nieuwe binnenbad en ijshal wordt dit buitenbad ook van het gas afgehaald en verwarmd met de warmtepompen van de ijshal.

Schaatsen op de ijsbaan wordt een bijzondere beleving doordat op twee verdiepingen kan worden geschaatst. Langeafstandsschaatsers kunnen op de verdieping hun rondjes rijden terwijl op de begane grond de ijshockeyers, shorttrackers en kunstrijders hun kunsten kunnen verrichten. Omdat het midden van de ijshal open is blijft er altijd goed zicht tussen beide ijsvloeren.

 

Leiden Politiek Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×