(Foto: Buro JP).

Deze week in Licht op Leiden: Alexander Geertsema over Open Monumentendagen en stadsdichter Marianne van Velzen

In het wekelijkse praatprogramma Licht op Leiden nemen presentatoren Rens Heruer en Ton Kohlbeck samen met een tafelgast verschillende Leidse zaken door. Ook zijn er vaste rubrieken zoals een column over de gekozen Leidenaar van de week en een wekelijks optreden van Leidse Glibber Emile van Aelst. Het programma is iedere week op zondag tussen 14.00 en 15.00 uur live op radio en tv en wordt meerdere keren per week herhaald op tv.

Op zondag 6 september praat Ton Kohlbeck met Alexander Geertsema over de Open Monumentendagen van komend weekend, 12 en 13 september. Geertsema is voorzitter van de Leidse Openmonumentendagen, maar ook  een langjarig stadsbestuurder, raadslid en wethouder. We zijn in het bijzonder benieuwd naar hoe hij  de burger en de monumentale stad in deze ingewikkelde dagen bij elkaar zou kunnen brengen.

Daarnaast neemt stadsdichter Marianne van Velzen ons mee in haar gedachten over de nieuwe tijden die ons het afgelopen jaar hebben overvallen, Corona en Leiden. Natuurlijk wordt er ook een Leidenaar van de Week gepresenteerd en geeft Leidse Glibber Emile van Aelst zijn weging van de week. Licht op Leiden wordt enkele malen in de week herhaald, maar niets verslaat de zondagse actualiteit!

Bekijk de vorige afleveringen van Licht op Leiden terug via deze pagina.

Live op radio en tv:
zondag tussen 14.00 en 15.00 uur

Herhaling op tv:
dinsdag tussen 16.00 en 17.00 uur
donderdag tussen 00.00 en 01.00 uur
vrijdag tussen  10.00 en 11.00 uur
zaterdag tussen 12.00 en 13.00 uur

Leiden Licht op Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×