(Foto: PR).

Jeugdtheaterschool Leiden viert heropening met open dag

Om haar heropening extra feestelijk te maken organiseert de Jeugdtheaterschool Leiden en omstreken op 19 september een open dag. Tussen 14.00 en 16.30 uur kunnen kinderen deelnemen aan proeflessen en zo kennismaken met het aanbod, de docenten en andere leerlingen. De proeflessen zijn gratis.

Om tijdens de open dag voldoende afstand te kunnen houden zijn de proeflessen niet tegelijk maar na elkaar. Om 14.00 uur zijn er toneellessen voor de allerkleinsten (4 tot 7 jaar). Om 14.30 uur zijn de kinderen van 8 tot en met 12 jaar aan de beurt. Van 15.00 uur tot 16.30 uur zijn er musicallessen, met toneel, zang en dans voor iedereen van 8 tot en met 18 jaar. Deelnemers wordt gevraagd om na afloop direct weer naar huis te gaan.

Als gevolg van de coronacrisis sloot de Leidse jeugdtheaterschool in maart noodgedwongen haar deuren. De lessen werden vanaf dat moment online (via de webcam) gegeven. “Een goed alternatief, maar een eindvoorstelling zat er helaas niet in”, stelt een van de docenten die blij is weer met ‘echte’ lessen te kunnen starten. Op maandag 28 september starten de theaterlessen weer. “Coronaproof. De maximale groepsgrootte is aangepast aan de beschikbare ruimte en er zijn voldoende middelen aanwezig om te voldoen aan de RIVM richtlijnen”, stelt de school haar leerlingen en ouders gerust.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×