(Foto: J.P. Kranenburg).

Leiderdorps Museum is weer open

Na een vakantiesluiting van zeven weken is het Leiderdorps Museum weer te bezoeken. Zaterdagochtend om 10.30 uur heropende het museum de deuren van haar, nog bijna nieuwe, museum aan de Vronkenlaan 46 in Leiderdorp. De instelling die de geschiedenis van Leiderdorp toont verhuisde en heropende op 3 juni aan de Vronkenlaan. Na enkele weken gingen de deuren weer op slot. Dit maal voor de jaarlijkse vakantiesluiting.

De openingstentoonstelling over de bevrijding van Leiderdorp is tot het eind van het jaar te bezoeken. Daarnaast wordt de geschiedenis van Leiderdorp vertelt in: ‘Weet waar je woont’. Vitrines geven een overzicht van de tweeduizend jarige geschiedenis van Leiderdorp. Aan de orde komen: de Romeinse tijd, Leithon (middeleeuwen), de Leiderdorpse kastelen en Klooster Engelendaal.

Inbraak
Het museum moest eind 2019 verhuizen van haar plek in de Sterrentuin aan de Van Diepeningenlaan. De Sterrentuin wordt momenteel gerenoveerd. De gemeente ging op zoek naar een nieuwe plek voor het museum. Die werd gevonden in het gebouw van Basisschool De Bron. Na een voorspoedige verhuizing zou het museum eind februari heropenen. Als gevolg van een inbraak in het depot van het museum werd dit uitgesteld tot eind maart, door corona hierna tot begin juni. Na enkele weken geopend te zijn gingen de deuren weer op slot. Dit maal voor de (geplande) jaarlijkse vakantiesluiting.

Het Leiderdorps Museum is geopend op woensdagmiddag van 14.00 uur tot 17.00 uur, zaterdagochtend van 10.30 uur tot 12.30 uur en op zondagmiddag van 14.00 uur tot 16.00 uur. De toegang is gratis.

Cultuur Leiderdorp


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×