Cultuur071, Uitzending 05-09-2020

Naast het Leiden International Film Festival kent  Leiden ook al 12 jaar het Leiden Shorts Festival, dat dit jaar op 10 september van start gaat met als  thema “Climate Injustice”. Dit jaarlijks terugkerende festival brengt korte films naar het witte doek en draagt bij, naast natuurlijk het LIFF, aan de profilering van Leiden als filmstad. Bij ons in de studio Laura Quarto, artistiek directeur en Anastasia Raevskaia, financieel directeur. 

https://leidenshorts.nl/

Joque Mulder in gesprek met Laura Quarto en Anastasia Raevskaia, over het Leiden Shorts Festival.

De cultuurcoaches in de wijk zijn een initiatief van de gemeente Leiden en laten kinderen van 4 tot 12 jaar, ouderen en mensen in de zorg kennismaken met muziek, nieuwe media, literatuur, cultureel erfgoed, beeldende kunst, dans en theater. In de afgelopen zomermaanden zijn deze coaches al de wijken ingegaan met gratis workshops. Bij ons in de studio twee cultuurcoaches, Laura Wilders en Myrthe Zonneveld.

https://cultuurcoachleiden.nl

https://www.facebook.com/CultuurcoachesLeiden

https://www.instagram.com/cultuurcoachleiden

Joque Mulder in gesprek met cultuurcoaches Laura Wilders en Myrthe Zonneveld.

Fields of Wonder organiseert in september De Poëzienacht en het OpenluchtHotel in de Burcht. De Poëzienacht is een avond vol poëzie die geschreven is en wordt voorgedragen door diverse dichters. Dit jaar met Anton Korteweg, Martin Aart de Jong, Eva de Vries, Lamia Makaddam, Asha Karami en Echte Mensen. Het OpenluchtHotel is al tien jaar een uniek evenement voor een breed publiek uit alle lagen van de samenleving. Dit jubileumjaar extra feestelijk met als thema: Vrijheid: de kunst van het vieren. Bij ons te gast Geert van der Velden, directeur Fields of Wonder en dichter Anton Korteweg. 

http://fieldsofwonder.nl/

Jos Nijhof in gesprek met Geert van der Velden en Anton Korteweg over De Poëzienacht en het OpenluchtHotel.

Kunst in de Heemtuin wordt dit jaar toch georganiseerd van 1 september tot en met 1 oktober. Dit jaar worden de werken getoond van Ingrid Davids, Kira Fröse en Jan Blank en Hans Blank. Jos Gerrese, de voorzitter, is bij ons in de studio en vertelt dat dankzij de samenwerking met Stichting Kunst en Cultuurbevordering Nederland, de tentoonstelling tot stand is gekomen.

https://www.kunstindeheemtuin.nl/

Jos Nijhof in gesprek met Jos Gerrese over Kunst in De Heemtuin.

Cultuur #cultuur071 Cultuur


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×