Wielrennen gaat zomer en winter door, met mogelijkheden voor iedereen. (Foto: LRTV Swift).

Wielrenvereniging Swift houdt open dag op 20 september

Tijdens de corona-lockdown ontdekten veel mensen de fiets toen alle georganiseerde sportactiviteiten waren stopgezet. Bij wielrenvereniging Swift werd in eerste instantie ook de stekker getrokken uit alle clubtrainingen en evenementen. Inmiddels bruist het fietsleven weer: wedstrijden, toertochten, trainingen. En op zondag 20 september een open dag voor iedereen die eens wil kennismaken.

Vorig jaar vierde de Leidse Ren- en Toervereniging Swift haar honderdste verjaardag en clubvoorzitter Frans van Rijn is zeer blij dat hun jubileum uitbundig kon worden gevierd. Dit jaar viel er van alles in het water. Zoals de Joop Zoetemelk Classic die het wielerseizoen in maart had moeten openen. “Altijd een hoogtepunt voor ons als verenging”, zegt Van Rijn. “En Joop Zoetemelk vindt het leuk om te komen op zo’n dag. Hij gaat met veel plezier met iedereen op de foto.” Een bijzondere editie, want het was dit jaar 40 jaar geleden dat Joop Zoetemelk de Tour de France won. En hij wacht nog steeds op een opvolger.


Sport071-presentator Gerry van Bakel in gesprek met Frans van Rijn, voorzitter van LRTV Swift.

Nadat de coronamaatregelen een beetje werden versoepeld konden allereerst de trainingen weer worden opgepakt. Maar wel een beetje anders. “We hebben gekozen voor kleinere groepjes. Niet meer met dertig fietsers tegelijk op pad, maar steeds clubjes van maximaal tien mensen. Ook om de veiligheid op de vollere fietspaden te bewaken. En dat werkt heel goed. Misschien houden we er dat wel in.”

Visitekaartje
Dat niet iedereen altijd blij is met de groepen wielrenners op de openbare weg is een punt dat geregeld op de agenda staat bij Swift. Van Rijn heeft wel begrip voor de klachten. “Wij proberen onderling goede afspraken te maken. Een groep wielrenners roept onderling om te waarschuwen dat er iemand voor de groep rijdt. Maar dat is niet altijd duidelijk, mensen denken wellicht dat we hen uitschelden of dat we vinden dat de ander aan de kant moet. We zeggen ook: niet roepen, maar gewoon even bellen. Als je in ons clubtenue op de weg rijdt, ben je toch ons visitekaartje. Zorg dat de club er goed voor komt te staan.”

Zondag 20 september begint de open dag op het terrein van Swift om 12.30 uur. Er zijn fietsen en helmen voor kinderen. Graag even vooraf aanmelden via de website van Swift of mail direct naar secretaris@swift-leiden.nl. Fietsen bij Swift kan voor jong en oud op allerlei soorten fietsen. Ook zijn er trainingsmogelijkeden voor mensen met een beperking.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×