Wethouder Yvonne van Delft van voorzitter Alexander Geertsema van de Open Monumentendagen Leiden onthullen de poster met daarop het adres van de speciale website. (Foto: Chris de Waard).

Open Monumentendagen Leiden digitaal van start

Tijdens een bescheiden startmoment voor direct betrokkenen heeft wethouder Yvonne van Delft vanmorgen in het Leidse stadhuis de speciale website www.omdleiden-digitaal.nl live gezet. Het was de aftrap voor het monumentenweekeinde in Leiden. Dat heeft dit jaar als thema leermonumenten.

De stichting Open Monumentendagen Leiden heeft in samenwerking met de Leidse Video en Smalfilm Liga een serie video’s gemaakt over een aantal van de Leidse monumenten die binnen het thema passen. Deze zijn per stuk te bekijken via de website en zondagmiddag om 15.00 uur zendt Sleutelstad TV een compilatie uit van de gemaakte video’s. De uitzending is te zien via Ziggo kanaal 46 en online.

Na de opening kregen de aanwezigen tijdens een rondleiding een kijkje achter de schermen van de enorme restauratie van het Leidse stadhuis.

Cultuur Leiden Maatschappij Verbouwing Stadhuis Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×