De bewoonster van het afgebrande tuinhuisje samen met haar hond. (Foto: Robbert van Cleef).

Brand is persoonlijk drama voor bewoner tuinhuis: 'Zo heb je alles, zo heb je niks'

Verslagen zit Joke van der Klugt met haar hond Xari bij te komen van de schrik op Tuinvereniging Roomburg. Haar tuinhuis aan de Leidse Vlietweg is zojuist tot de grond toe afgebrand. ‘Ik ben vooral heel blij dat mijn hond door een van de buren gered is’, zegt ze met betraande ogen. ‘Ik was net even naar de tandarts toen het gebeurde.’

Wat de exacte oorzaak van de brand is geweest wordt nog onderzocht, maar andere mensen op het complex hebben in ieder geval een gasfles horen exploderen. Het resultaat is desastreus want er is niets overgebleven van het huisje. De brand was kort en hevig. “Het is echt een drama voor haar want ze woont hier het grootste deel van het jaar met haar hond”, zegt een buurman die anoniem wil blijven. “Ze heeft nog wel een flatje ergens in Leiden, maar dit huisje was heel belangrijk voor haar. Toevallig was ik ook net even weg, dus ik kon ook niks doen.”

Het medeleven op de tuinvereniging is in ieder geval groot. Er worden al plannen gemaakt om een fonds op te richten voor Joke. Zelf wil ze niet veel kwijt over het drama. “Ik moet dit eerst allemaal even verwerken.”

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×