(Foto: Politie).

Aantal autodiefstallen stijgt explosief in Leidse regio

Het aantal autodiefstallen in de Leidse regio is dit jaar meer dan verdubbeld ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van de politie. Vooral Oegstgeest heeft te maken met een opmerkelijke stijging: in de maanden januari tot en met augustus werden er tien meldingen van autodiefstal gedaan, terwijl dat er in dezelfde periode vorig jaar geen enkele was.

Het aantal meldingen in de regio is gestegen van 32 vorig jaar tot 87 dit jaar. In Leiden ligt het aantal autodiefstallen bijna drie keer hoger (53) dan dan vorig jaar (19). Ook in de andere gemeentes nam het aantal toe. De toename in de Leidse regio (172 procent) ligt veel hoger dan de provinciale stijging van bijna vijftien procent. Landelijk daalde het aantal diefstallen met iets minder dan één procent.

De politie adviseert om altijd te controleren of de auto wel echt op slot is. “Zeker doen als de auto met de afstandsbediening wordt afgesloten. Gelegenheid creëert immers de dief en u bespaart zichzelf wellicht een hoop ellende door het even te controleren”, luidt het advies van de politie.

“Onlangs werd bij ons gemeld dat op één avond bij acht autobezitters in dezelfde straat in Leiderdorp ineens de afstandsbediening niet werkte”, zegt de politie. “Het dievengilde heeft geen sleutel nodig om een auto te stelen. Een dief komt met een apparaat bij de voordeur van de woning staan terwijl zijn handlanger met een apparaat bij de auto staat.” Door het versterken en uitwisselen van de signalen kan de auto worden geopend en gestart. “U kunt dit voorkomen door het signaal te blokkeren. Dit kan bijvoorbeeld door uw autosleutels te bewaren in een metalen blik of kluis”.

Advertentie

112 Sleutelstad Leiden Regio


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×