Topsportcoordinator Tjeerd Scheffer eerder dit jaar in gesprek met sporters uit de Leidse Olympische Ploeg. (Foto: Emile van Aelst).

Leiden moet op zoek naar nieuwe topsportcoördinator

Stichting Topsport Leiden neemt na ruim tien jaar afscheid van Tjeerd Scheffer en zoekt een nieuwe topsportcoördinator. Scheffer bereikt in januari de pensioengerechtigde leeftijd en de afspraak was dat hij op dat moment afscheid zou nemen. De vacature voor de functie komt binnenkort beschikbaar.

Scheffer zelf had nog wel even door gewild in zijn functie maar legt zich neer bij het contractueel vastgelegde besluit. “Maar dit is zeker niet het einde van mijn werkzame leven”, benadrukt de duizendpoot die onder meer de Leiden Marathon en De Leidse Rembrandt Dagen organiseert.

Topsport Leiden heeft het doel om topsport te bevorderen, talent te ontwikkelen, topsportclubs met elkaar verbinden en de Leidse topsporten te ondersteunen bij professionalisering. De topsportcoördinator zorgt ervoor dat het beleid van de stichting in de praktijk handen en voeten krijgt.

Voorzitter Martijn Peetsold van Topsport Leiden is vrijdag om 18.00 uur te gast in Sport071. Daar vertelt hij over de zoektocht naar een  nieuwe topsportcoördinator en de plannen voor de toekomst.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×