De Kruispuntkerk in Voorschoten wordt misschien een multifunctionele accommodatie. (Archieffoto: Lieuwe van Slooten).

Snelle peiling onder Voorschotenaren naar multifunctioneel gebouw in het centrum

De gemeente Voorschoten wil weten wat bewoners vinden van een multifunctionele accommodatie voor culturele en maatschappelijke voorzieningen in het centrum. Dat doet de gemeente met een flitspeiling van slechts een paar vragen.

De mogelijkheden van een multifunctionele gebouw in en rondom de Kruispuntkerk van Voorschoten worden al langer onderzocht. Het is de bedoeling dat instellingen zoals een bibliotheek, een theaterzaal en een filmhuis allemaal onder een dak komen. De Cultuurfabriek, een netwerk waar meer dan dertig culturele organisaties uit het dorp onder vallen, gaf eerder aan er graag over mee te denken.

Nu wordt er ook een beroep gedaan op de inwoners van Voorschoten. Op deze manier hoopt cultuurwethouder Paul de Bruijn (VVD) een goed beeld te krijgen wat de inwoners van het cultuuraanbod vinden en waar zij behoefte aan hebben. “We zijn aan het onderzoeken wat er mogelijk is en willen graag de inwoners betrekken. Met de flitspeiling kunnen zij aangeven waar zij behoefte aan hebben en van welke culturele voorzieningen zij gebruik willen maken”, aldus De Bruijn.

Tien jaar
Wanneer de multifunctionele accommodatie er komt en hoe die er precies uit komt te zien is nog lang niet duidelijk. VVD-raadslid Sjoerd van den Dool denkt dat het zo’n tien jaar kan duren. “Dat ga ik als raadslid niet meer meemaken”, zei hij tijdens de bespreking van de plannen in de gemeenteraad.

Politiek Voorschoten


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×