Burgemeester schrijft brief aan Leidenaren: 'Houd je aan de regels, juist nu!'

Nu het aantal besmettingen in Leiden snel toeneemt, begint ook burgemeester Henri Lenferink zich zorgen te maken. In een brief, vooral gericht aan jongeren, roept hij op om afstand te bewaren. “Nu de herfst aanbreekt moeten we ons juist aan de coronamaatregelen blijven houden.”

In de brief beschrijft de burgemeester dat hij het erg vervelend vindt dat het coronavirus nog steeds rondwaart in Nederland. “We hadden gehoopt dat het nu wel weg zou zijn, maar dat is helaas niet zo.” Lenferink is blij dat het aantal ziekenhuisopnames tot nu toe beperkt blijft, maar noemt het wel schrikbarend dat het aantal besmettingen in de stad zo hard oploopt.

De brief is vooral gericht op jongeren tussen zestien en dertig jaar. “De verspreiding onder hen lijkt vooral plaats te vinden in studentenhuizen. Maar ook feestjes met familie of vrienden zorgen vaak voor veel besmettingen. Ik begrijp goed dat de behoefte aan contact en gezelligheid groot is en dat de vrees voor de ziekte, zeker bij jonge mensen, veel kleiner is, maar zo blijft het virus actief, met alle gevolgen van dien.”

De burgemeester roept inwoners van de stad op om serieus met de regels te blijven omgaan en goed afstand te houden. “Met elkaar kunnen we er voor zorgen dat de kinderen naar school kunnen blijven gaan, dat de horeca en de bioscoop open kan blijven en dat we onze ouders en opa’s en oma’s kunnen blijven bezoeken.”

Lenferink sluit de brief af met de mededeling dat we als Leiden trots mogen zijn op de wetenschappers die bezig zijn met de ontwikkeling van een vaccin. “We mogen best trots zijn dat onze stad zo actief meewerkt aan het verslaan van het virus.”

Advertentie

Leiden Coronacrisis


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×