(Foto: Openbaar Ministerie).

Leidenaar deed zich voor als overleden schoonvader

Een 42-jarige Leidenaar stond vandaag bij de rechtbank in Den Haag voor het hekje op verdenking van oplichting, witwassen en valsheid in geschrifte. De man deed zich gedurende een periode van drie jaar voor als zijn overleden schoonvader die aannemer was. De schoonzoon had ook de pinpas van zijn schoonvader bemachtigd, zodat hij zich op diens bankrekening kon laten betalen.

De schoonzoon nam klussen aan en verkocht bouwmaterialen. Daarvoor liet hij zich wel betalen maar leverde niets. Tot grote verbazing van de klanten die er niets van begrepen dat hun vertrouwde aannemer ineens zijn beloftes niet meer na kwam.

In tegenstelling tot zijn schoonvader leverde de man niet wat hij beloofde. Werkzaamheden werden niet uitgevoerd, een onderaannemer bleef onbetaald en spullen werden niet geleverd. De slachtoffers deden aangifte van oplichting. De man werd aangehouden en bekende de feiten.

De officier van justitie vond eigenlijk dat de man een onvoorwaardelijke gevangenisstraf verdiende. Omdat deze volledige openheid heeft gegeven en het feit dat de zaak al erg lang voortsleept, viel de eis veel lager uit en bleef het bij een eis van 240 uur taakstraf en drie maanden voorwaardelijke gevangenisstraf.

Advertentie

112 Sleutelstad Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×