Leidse sportweek moet helpen mensen en clubs vitaal te maken, aldus breedtesportcoördinator Rik van der Geest. (Foto: Reanne van Kleef).

Kennismaken met een nieuwe sport in Leidse Sportweek

De Leidse Sportweek duurt gelukkig tien dagen, zodat iedereen in de gelegenheid is om eens kennis te gaan maken met een andere sport. Heel veel verenigingen zetten tot en met zondag 27 september hiervoor hun deuren en hekken wagenwijd open. Het devies is: kom kijken, doe mee.

Breedtesportcoördinator Rik van der Geest hoopt dat veel Leidenaren gebruik maken van deze open dagen en speciale clinics die veel sportclubs in de aanbieding hebben. Bewegen is gezond en een leuke sport die goed bij je past, hoort daarbij. Joke Augustinus werkte 44 jaar voor de gemeente Leiden, eerst als gymnastiekjuffrouw en daarna als spin in het web bij de schoolsportcommissie. Begin september nam ze afscheid. Zelf houdt Joke van golf en zwemmen. Beide waren te gast in Sport071 bij Sleutelstad om te praten over wat sport en bewegen zo leuk maakt. En blikten terug op de loopbaan van Joke Augustinus.


Sport071-presentator Gerry van Bakel in gesprek met Joke Augustinus en Rik van der Geest over de Leidse Sportweek en hoe je Leidenaren aan het sporten krijgt en vrijwilligers aantrekt voor je club.

Joke Augustinus weet nog dat in het begin de sportverenigingen niet zo happig waren op meedoen aan de schoolsportcampagne. Ze is heel wat op pad geweest om te gaan praten met bestuurders. “Later zagen de clubs dat het nieuwe leden kon opleveren en gingen ze mij bellen.” De gemeente Leiden heeft naast de schoolsportprogramma nog andere ijzers in het vuur om mensen aan het sporten en bewegen te krijgen en tevens de clubs aan nieuwe leden te helpen. In het verleden werd er een sportmarkt georganiseerd, waar verenigingen zich konden presenteren. Dat leverde niet altijd veel bezoekers op en gezien de coronamaatregelen zou dat laatste nu niet eens welkom zijn.

Vandaar de keuze voor een (tiendaagse) sportweek die samenvalt met de Nationale Sportweek, waarbij verenigingen op hun eigen terrein een open dag met kennismakingscursussen aanbieden. Rik van der Geest is blij met het animo van Leidse sportorganisaties om mee te doen aan deze sportweek. “Kijk voor alle details op de website van de Leidse Sportweek. Alles is gratis toegankelijk voor iedereen, maar je moet je wel aanmelden. Dan weten verenigingen hoeveel bezoekers ze kunnen verwachten en eventueel extra clinics inroosteren en dergelijke.”

 

 

 

Advertentie

Leiden Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×