Velocitas vorig jaar op eigen veld nog verslagen door OVVO, haalt nu knap gelijkspel binnen. (Archieffoto: Frans van Herwijnen)

Korfbalvereniging Velocitas stijgt plaats in klassement na zwaar bevochten gelijkspel

De Leiderdorpse korfbalvereniging moest het punt in Maarssen echt zelf gaan halen bij tegenstander OVVO. Die taaiheid leverde net geen winst op, maar wel een treetje hoger in de competitieranglijst.

Vorig jaar werd Velocitas in eigen huis met flinke cijfers verschil verslagen, nu pakte het team van trainer Rob Berreboom direct de leiding dankzij een afstandsschot van Sanne Glasbeek. Mitchell de Boer en Nick van der Zee zorgden daarna voor een snelle voorsprong van drie punten, maar een gemakkelijke overwinning zat er niet in. OVVO zette de achtervolging in en leek de rust in te gaan met een kleine voorsprong. Maar Van der Zee zorgde kort voor het rustsignaal voor de gelijkmaker.

Na de pauze ging het gelijk op tussen de ploegen. Even pakte OVVO het initiatief en liep uit naar twee punten voorsprong. Maar  daarna was het weer Velocitas die dankzij twee afstandsschoten van Ivar van Driel de stand gelijk trekt. Vlak voor tijd komt OVVO op voorsprong en lijkt toch het thuisvoordeel de doorslag te geven. Maar opnieuw is het Van der Zee die Velocitas redt en verdiend naar het gelijkspel schiet.

Met dat gelijkspel en het bijbehorende punt gaat Velocitas concurrent KVA voorbij die niet wist te winnen van Nieuwerkerk. Volgende week speelt Velocitas weer uit en dan tegen KVA. Bij winst in Amstelveen kunnen ze hun positie in het klassement verstevigen.

 

 

 

 

 

Advertentie

Leiderdorp Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×