(Foto/video: Koen de Groot).

Honderden trekkers vragen aandacht voor door boeren geproduceerd voedsel

Afgelopen vrijdagavond kwamen tussen de driehonderd en driehonderdvijftig tractoren bijeen op een weiland in Hoogmade. Gezamenlijk vormden ze de woorden ‘WAT EET JIJ…? #BOEREN Z-H’. Met de actie wilden zij de aandacht vestigen bij burgers en bestuurders van Nederland, op het feit dat we dagelijks de beschikking hebben over kwalitatief, goed en veilig voedsel, geproduceerd door de Nederlandse boer.

“Diezelfde boer die door de bestuurders wordt weggejaagd of gesaneerd, omdat men vindt dat we in Nederland wel met minder boeren toe kunnen”, fulmineert de Leidse melkveehouder Wilbert van der Post. Hij is een van de initiatiefnemers van de actie. “Dat minder boeren grote gevolgen heeft voor ons landschap en onze voedselvoorziening, schijnt niet belangrijk te zijn.”

Economie Maatschappij Regio


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×