De nieuwe stadsfotograaf Leonie van der Helm (links) en haar voorganger Eelkje Colmjon. (Foto: Hester Tuinhof).

Leonie van der Helm nieuwe Stadsfotograaf van Leiden

Leiden heeft een nieuwe Stadsfotograaf: Leonie van der Helm. Dat werd zondag bekend gemaakt tijdens de boekpresentatie van de huidige Stadsfotograaf Eelkje Colmjon. De boekpresentatie vormde het slot voor Colmjon als Stadsfotograaf.

Tijdens haar jaar als Stadsfotograaf van 2020-2021 gaat Van der Helm op zoek naar het ’thuis’ van mensen. Hoe ziet dat er uit en welke dingen maken dat mensen een bepaalde plek als hun thuis ervaren? Het bestuur van de stichting Stadsfotograaf Leiden was onder de indruk van Leonie’s Lockdown-portretten en haar snelle ontwikkeling de afgelopen jaren tot professioneel fotograaf. Op vrijdag 25 september publiceert het Leidsch Dagblad haar eerste foto.

The Future is Now
Eelkje Colmjon was het afgelopen jaar Stadsfotograaf. Met het thema ‘The Future is Now’ bracht zij Leiden en de regio een jaar lang in beeld. Ze ontmoette idealisten, denkers en dromers die een doel voor ogen hebben, ideeën hebben over wat er misschien komen gaat, of wat er beter zou kunnen. De foto’s bundelde ze in het boek ‘ The Future is Now’. Wethouder Fleur Spijker nam het eerste boek in ontvangst.

De achtste
Leiden heeft sinds 2013 een stadsfotograaf. De stichting Stadsfotograaf Leiden heeft als doel te waarborgen dat er elk jaar een stadsfotograaf in Leiden aan de slag gaat. Leonie van der Helm is de achtste Stadsfotograaf. Haar voorgangers zijn: Rob Overmeer, Roelof Bosscher, Monique Shaw, Vincent Dekkers, Patricia Nauta, Zeven Jonge Antropologen (in samenwerking met Universiteit Leiden) en Eelkje Colmjon. De Stadsfotograaf is een samenwerking tussen de stichting Stadsfotograaf Leiden en het Leidsch Dagblad.

Advertentie

Cultuur Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×