Foto's: RijnlandRoute).

RijnlandRoute op stoom: afbouwen en onthulling naam voor N434

Tijdens de afsluiting van de A4 afgelopen weekend bereikte de RijnlandRoute (N434) een belangrijk hoogtepunt in de bouw van het nieuwe knooppunt Hofvliet. De A4 richting Den Haag ligt nu op de definitieve locatie onder het eerste deel van de fly-overs.

Eerder deze maand kwam de tweede tunnelbuis gereed. Reden voor de RijnlandRoute om morgen de naam van de tunnel te onthullen. Minister Cora van Nieuwenhuizen, gedeputeerde Floor Vermeulen en wethouders Erika Spil (Voorschoten) en Ashley North (Leiden) maken de naam van de tunnel dan op een ‘historische’ manier bekend.

Afbouwen
Als de nieuwe N434 met geboorde tunnel en verdiepte ligging klaar is, zorgt knooppunt Hofvliet voor de verbinding met de A4. Aan de andere kant van het traject wordt nog gebouwd aan knooppunt Ommedijk, de verbinding met de A44. In de tunnel is gestart met het plaatsen van de eerste kabelkokerelementen voor tunnel technische installaties.


Nieuws071-presentator Gerry van Bakel in gesprek met Marjolein Vellekoop van de RijnlandRoute

Het wegdek komt straks op zo’n drie meter hoogte, daaronder komen de kabels en leidingen voor de verlichting, het brandmeldsysteem, de noodtelefoons en de slagbomen. Voor deze afbouwfase zijn ruim 1.100 prefab betonnen elementen nodig. “De kabelkoker is met een hoogte van 2,5 meter hoog genoeg voor onze monteurs om er straks doorheen te lopen”, zegt een woordvoerder.

Afsluitingen
In het weekend van 10 en 11 oktober wordt op de A4 de rijbaan richting Amsterdam op zijn definitieve plaats gelegd. De A4 is dan richting Amsterdam afgesloten voor het verkeer.

Donderdag 24 en vrijdag 25 september is de Rhijnhofweg en de Voorschoterweg ter hoogte van het A44 viaduct afgesloten vanwege asfalteringswerkzaamheden. Beide wegen zijn ter hoogte van het viaduct afgesloten voor doorgaand verkeer. “Alle panden blijven bereikbaar. De nood- en hulpdiensten zijn geïnformeerd over deze werkzaamheden en rijden een aangepaste route”, aldus een woordvoerder.

Leiden Maatschappij Regio Voorschoten RijnlandRoute


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×