(Foto: Chris de Waard).

Njord reageert op sluiting: 'We zijn erg verdrietig'

Studentenroeivereniging Njord in Leiden heeft op last van de gemeente Leiden en de veiligheidsregio Hollands Midden de deuren gesloten en die blijven gesloten tot en met 5 oktober. Acht leden van de vereniging zijn besmet met het coronavirus, is gebleken uit contact- en brononderzoek. De sluiting kwam voor de roeivereniging nogal onverwacht. De roeivereniging weet nog niet wat de gevolgen zijn voor twee belangrijke wedstrijden aankomend weekend in Amsterdam en Eindhoven.

“We hadden een diner zoals we elke dinsdagavond hebben en toen stond de handhaving ineens voor de deur met de mededeling dat de Veiligheidsregio besloten had dat we per direct dicht moeten”, vertelt praeses Rosalie ten Wolde van Njord. “Dat kwam nogal onverwacht omdat we goed contact hebben met de GGD. We waren op de hoogte van de besmettingen en hadden in overleg met de GGD afspraken gemaakt over hoe we daarmee zouden omgaan, en dat leek allemaal goed te gaan. Uiteraard zijn de besmette leden hier niet meer geweest. Dat zou echt ondenkbaar zijn. We zijn toch vooral ook een sportieve vereniging en dus zijn we erg strikt als het om coronamaatregelen gaat.”

Maar nu zijn alle trainingen en activiteiten van de vereniging geschrapt. Volgens het bestuur  van Njord zijn de besmettingen allemaal buiten de vereniging opgelopen en zitten de betrokken leden en hun contactpersonen in quarantaine. De Leidse Sportwethouder Paul Dirkse laat weten dat het bij Njord gaat om een cluster van besmettingen. “In termen van de GGD is hier sprake van een coronahaard.”

Belangrijke wedstrijd
“We zijn er heel verdrietig over omdat we een aantal toproeiers op olympisch niveau hebben die nu in onzekerheid zitten”, vervolgt Ten Wolde. “Onze beste achten van de heren en de dames hebben komend weekend een belangrijke nationale wedstrijd in Amsterdam en Eindhoven, maar we weten niet of ze daar aan mee mogen doen. We wachten eigenlijk nog op het gemotiveerde besluit van de Veiligheidsregio. We willen graag weten met wie we kunnen overleggen over wat er misschien nog wel kan.”

Advertentie

Leiden Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×