Opnieuw ongeluk op fietsrotonde Herenstraat-Koninginnelaan. (Foto: Lieuwe van Slooten).

Vierde ongeluk op nieuwe fietsrotonde Herenstraat: 'Gemeente heeft tunnelvisie'

Er is opnieuw een ongeluk gebeurd op de nieuwe fietsrotonde op de kruising Herenstraat-Koninginnelaan-Leuvenstraat. Rond 18.00 uur gisteravond botste een automobilist op een fietser. Het is de vierde keer in een paar maanden tijd dat er een ongeluk gebeurt op de nieuwe rotonde. Gelukkig bleef het net als voorgaande keren bij enkel materiële schade.

Eerder die dag meldde het Leidse college nog dat de rust is wedergekeerd. “Sinds de drie ongevallen in juli en augustus hebben zich geen, bij het college bekende, nieuwe incidenten voorgedaan.” Daar is nu dus verandering in gekomen.

‘Voorrangsregels moeten worden teruggedraaid’
Christiaan van Minnen is de voorzitter van de winkeliersvereniging Herenstraat en heeft hulp geboden bij het ongeluk van gisteren. “De fietsrotonde is gevaarlijker dan de oorspronkelijke verkeerssituatie, de voorrangsregeling moet worden teruggedraaid. Dat Leiden er nog aan moet wennen is onzin, ook automobilisten die er voor het eerst rijden moeten de verkeerssituatie kunnen snappen.”

De discussie over de veiligheid van de nieuwe fietsrotonde speelde de hele zomer.

 

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×