Impressie natuurspeeltuin De Doorbraak. (Illustratie: PR).

Leidse binnenstad krijgt groene natuurspeeltuin

Speeltuin de Doorbraak in het Lakenpark wordt de komende maanden flink verbouwd, om in april 2021 te openen als nieuwe natuurspeeltuin. In plaats van de klassieke inrichting bouwt de speeltuinvereniging aan een speeltuin die uniek voor de binnenstad van Leiden is. Het wordt een groene parkachtige speeltuin met natuurlijke speelelementen, een speelvijver en duurzame inheemse planten.

“De herinrichting van de speeltuin is hard nodig”, vertelt voorzitter Peter Berkvens de speeltuinvereniging De Doorbraak. “Veel speeltoestellen zijn verouderd en aan vervanging toe.” Voor de nieuwe speeltuin is natuurspeeltuinontwerpster Suzanne van Ginneken uitgenodigd voor een nieuw ontwerp. Kinderen, hun ouders en buurtbewoners hebben ook meegedacht én getekend aan het nieuw speeltuinontwerp.

Nieuws071-presentator Cor van der Velden in gesprek met de voorzitter van speeltuinvereniging De Doorbraak, Peter Berkvens.

Naast het huidige basisontwerp heeft de speeltuin nog een aantal wensen. De vereniging wil meer ‘inclusief spel’ voor kinderen met beperkingen mogelijk maken. Behalve rolstoeltoegankelijke speeltoestellen staat ook de realisatie van een invalidentoilet op de wensenlijst. Het geld voor deze extra’s moet komen uit subsidies en donaties via crowdfunding.

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×