De Hooigracht blijft nog tot 10 oktober dicht voor al het verkeer. (Foto's: Chris de Waard).

Hooigracht bijna twee weken langer dicht

De Hooigracht blijft nog tot zeker 10 oktober gesloten voor al het verkeer. Oude kabels en leidingen die niet op officiële tekeningen stonden veroorzaken de forse vertraging. De straat wordt helemaal opnieuw ingericht en daarvoor was het nodig om de Hooigracht tien dagen helemaal af te sluiten. Die periode was voorzien tussen 18 en 28  september maar het verkeer moet dus bijna twee weken langer omrijden.

Tijdens de werkzaamheden werden opnieuw archeologische vondsten gedaan, waaronder een kademuur.

“Ondanks uitgebreid vooronderzoek heeft het aanbrengen van de nieuwe riolering tussen de Nieuwstraat en de Nieuwe Rijn verrassingen met zich mee gebracht”, laat de gemeente Leiden weten. “Er blijken in de ondergrond onbekende, deels oude, kabels en leidingen te liggen en er zijn opnieuw archeologische resten zoals een kademuur en landhoofden gevonden. Die moeten in kaart worden gebracht.” Aannemer Van Gelder, die de straat na het vervangen van de riolering opnieuw gaat inrichten, kan daardoor pas later aan de slag

De Hooigracht blijft tot 10 oktober helemaal afgesloten voor het verkeer. Gedurende die periode werkt Van Gelder zeven dagen per week tussen 06.00 uur en 23.00 uur om de werkzaamheden zo snel mogelijk af te ronden.

Advertentie

Economie Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×