Project ‘Verwonder om de Hoek’ van start in vier wijken

Leergierige basisschoolkinderen uit regio Rijnland krijgen de kans hun passies te ontdekken. Op het gebied van natuur, cultuur, wetenschap, technologie en duurzaamheid worden er ‘om de hoek’ activiteiten aangeboden. In Leiden Zuidwest, Leiderdorp,  Hillegom en Alphen aan den Rijn zijn de eerste pilots van project ‘Verwonder om de Hoek’ gestart.

‘Verwonder om de Hoek’ is opgezet als een grote verzamelplek van lokale buitenschoolse activiteiten. Cultuurinstellingen kunnen er overzichtelijk hun aanbod kwijt, terwijl ouders en scholen maar één plek hoeven te raadplegen voor deze informatie. Alle leermogelijkheden voor basisschoolkinderen worden zo op elkaar aangesloten om kwaliteit en toegankelijkheid te verbeteren.

In de ‘pilotwijken’ , zoals de organisatie ze noemt, volgen de leerlingen programma’s op school waarbij ze kennis maken met verschillende thema’s. Uit deze thema’s kunnen ze er één kiezen die hun voorkeur heeft. Op basis van die keuze krijgen de leerlingen buitenschoolse activiteiten aangeboden. Zo hoopt het project dat de kinderen hun interesses ontdekken.

Voor de enthousiaste leerlingen is er ook de mogelijkheid om vervolgens verder te gaan met hun nieuwe passie bij een cursus, club of vereniging. Om thuis ook aan de slag te gaan is er tevens een online platform ontwikkeld met verdiepingsvragen. Daarbij is er een app gemaakt waarmee kinderen in hun eigen wijk op expeditie kunnen gaan. Het plan is om vanaf januari 2021 activiteiten aan te bieden voor alle kinderen in regio Rijnland.

Cultuur Onderwijs


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×