(Archieffoto: Marja van Tilburg).

ZZ Leiden gaat toch spelen zonder publiek

De nationale basketbalcompetitie gaat dit weekend als gevolg van de aangescherpte coronamaatregelen zonder publiek van start. Aan het begin van de coronacrisis hebben de clubs die uitkomen in de Dutch Basketball League waaronder Zorg en Zekerheid Leiden Basketball, besloten de competitie niet te starten als er zonder publiek gespeeld moet worden. Op dat besluit komen ze nu terug.

DBL-voorzitter Ramses Braakman licht het besluit dat gisteren tijdens een digitale vergadering werd genomen, toe: “In een eerder stadium hebben we unaniem gekozen voor het niet spelen zonder publiek. Zoals de kaarten nu op tafel liggen, geven de clubs juist prioriteit aan het investeren in de band met fans en sponsors. Het is mooi om de collectieve strijdvaardigheid te ervaren en we zijn er samen van overtuigd dat deze keuze ook door onze achterban begrepen en positief ontvangen wordt.”

ZZ Leiden begint de competitie zaterdag om 19.30 uur een uitwedstrijd tegen Den Helder Suns. Alle wedstrijden worden volgens het bestuur van de DBL live gestreamd, zodat fans hun favoriete team kunnen volgen.

Leiden Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×