(Foto's: J.P. Kranenburg).

Burendag in Zijlkwartier dit jaar extra feestelijk

De ‘burendag voor de deur’ werd voor de bewoners van de Leiderdorpse wijk het Zijlkwartier een speciale gelegenheid. Enkele vrijwilligers tekenden namelijk op de dag zelf een overeenkomst met de gemeente om meer groen te gaan planten. Wethouder Rik van Woudenberg kwam op bezoek om de werkzaamheden van de vrijwilligers te bekijken.

“Het was een feestelijke dag waarbij zowel de goede verhoudingen in de buurt als die tussen de gemeente en de bewoners werden gevierd”, vertelt de Leiderdorpse wijkregisseur Carla Rijling. “Aan de ene kant hadden we de traditionele burendag met een springkussen, koffie drinken en elkaar leren kennen, maar aan de andere kant werden ook de buurtinitiatieven gepresenteerd.”

Zo hebben een aantal kinderen meegewerkt een insectenhotel en adopteerden vrijwilligers een nieuwe groenstrook. “Het is altijd prettig als bewoners mee willen werken aan de biodiversiteit in de buurt”, legt Rijling uit. Zij was met de wethouder op drie verschillende locaties waar bewoners bij elkaar kwamen om burendag te vieren. “De komst van de wethouder benadrukte de fijne samenwerking tussen de gemeente en bewoners, en liet aan andere bewoners zien wat de mogelijkheden zijn.”

De gemeente moedigt graag bewoners aan om meer bezig te zijn met groen in de wijk. Zo zijn er zelfs plannen om speeltuintjes door bewoners te laten adopteren. “Vooral in deze tijd is het belangrijk dat buren elkaar opzoeken. Een gezamenlijk project helpt daarbij, en het helpt de gemeente”, vertelt Rijling. “Het creëert daarbij ook bewustzijn over de mogelijkheden voor bewoners om samen de wijk te verbeteren.”

Kinderen uit de buurt voor hun insectenhotel.

Advertentie

Leiderdorp Burendag

Meer in dossier Burendag

Meer in dossier Burendag


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×