(Archieffoto: Chris de Waard).

Ziggo biedt sinds vandaag geen analoge televisie meer in Leidse regio

Kabelprovider Ziggo biedt sinds middernacht ook in de Leidse regio geen analoge kabeltelevisie meer aan. Het overgrote deel van de abonnees keek al jaren digitaal, maar een deel van de huishoudens had nog een tweede toestel zonder digitale ontvanger. Dat is nu definitief voorbij.

Het afschakelen van analoge televisie stond al tijden in de planning, maar leek lang geen prioriteit te hebben voor de kabelaar. Het schakelen werd deels vertraagd door de coronacrisis. De omschakeling is na de zomer weer opgepakt. Voor het einde van dit jaar wil Ziggo alle analoge televisieverbindingen afsluiten.

Radio
De doorgifte van radiozenders via de analoge kabel gaat voorlopig nog wel door, maar staat ook op de planning om geschrapt te worden. Dat moet gebeuren vanaf begin volgend jaar tot en met eind 2023.

De bandbreedte die met het uitzetten van analoge tv wordt bespaard, wordt later dit jaar vooral ingezet voor de technische inrichting van ‘het netwerk van de toekomst’ waarmee VodafoneZiggo sneller internet gaat aanbieden. Ook zou het hele netwerk er stabieler door moeten worden en kunnen meer bestaande zenders van SD naar HD opgewaardeerd worden.

 

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×