(Archieffoto: Lieuwe van Slooten).

Voorschoten krijgt voor de zomer van 2021 nieuwe burgemeester

Het is de bedoeling dat de gemeente Voorschoten voor het einde van dit politieke jaar een nieuwe burgemeester heeft. Tot die tijd blijft Charlie Aptroot zitten als waarnemend burgemeester. “Ik blijf zolang het nodig is”, zegt hij tegen Sleutelstad.

Voorschoten gaat op zoek naar een nieuwe burgemeester omdat Pauline Bouvy-Koene vorige maand aangaf definitief te stoppen met het ambt. Dat doet ze vanwege gezondheidsredenen. Bouvy-Koene zei zich niet meer volledig te kunnen inzetten voor het burgemeesterschap en zich te focussen op haar gezondheid.

Zomer
Om te komen tot een nieuwe kroonbenoemde burgemeester stelt de vertrouwenscommissie, die bestaat uit alle fractievoorzitters van de gemeenteraad, eerst een profielschets op. “We willen snel schakelen en gaan niet helemaal opnieuw beginnen”, zegt Katrien van Meenen. Zij is fractievoorzitter van de vertrouwenscommissie. De oude profielschets waar Bouvy-Koene op solliciteerde is volgens Van Meenen nog steeds van toepassing. “Misschien voegen we een paar actuele punten toe.”

Aan de hand van die profielschets komt de vacature open te staan. Dat zal naar verwachting nog voor het einde van dit jaar gebeuren. Begin 2021 zullen dan de eerste gesprekken plaatsvinden. Uiteindelijk draagt de vertrouwenscommissie twee kandidaten voor aan de gemeenteraad die in beslotenheid de burgemeester kiest. Dat moet voor het einde van dit politieke jaar zijn gebeurd. Dus voor de zomer van 2021.

Aptroot
Zolang er gezocht wordt naar een nieuwe burgemeester blijft waarnemend burgemeester Aptroot de functie vervullen. “Ik had voor Pauline Bouvy-Koene veel liever gezien dat zij gezond haar werk kon hervatten, maar ik blijf mij inzetten voor Voorschoten”, zegt hij. Dat Aptroot zich blijft inzetten voor Voorschoten wordt gewaardeerd door Van Meenen. “We zijn blij dat hij er is, maar we zullen niet te lang proberen om van zijn flexibiliteit gebruik te maken.”

Voorschoten zou later deze maand afscheid nemen van Pauline Bouvy-Koene. Dat zou op coronaproof gebeuren, maar dat gaat niet door. “Misschien doen we dat digitaal, maar dat zijn we nog aan het uitzoeken”, zei Aptroot donderdagavond tegen de gemeenteraad.

Presentator Maarten Mulder in gesprek met fractievoorzitter van de vertrouwenscommissie Katrien van Meenen

Advertentie

Politiek Voorschoten


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×