Uiteraard luiden ook de klokken van de Pieterskerk waar de dienst dit jaar zonder publiek wordt gehouden.

Kerkklokken luiden Leidens Ontzet in

Op 3 oktober luiden de klokken van de Leidse kerken ter herdenking van Leidens Ontzet. Het klokgelui start vijf minuten voor aanvang van de Herdenkingsdienst die om 10.00 uur begint in de Pieterskerk. Die dienst is live te volgen via Sleutelstad 3 Oktober TV. Kijk daarvoor naar ons tv-kanaal 46 bij Ziggo of online via www.sleutelstad.tv.

Over de Herdenkingsdienst
Nadat Leiden in 1574 was ontzet, stroomde de Pieterskerk vol en werd er spontaan een dankdienst gehouden. Een traditie die tot de dag van vandaag in ere wordt gehouden. De dienst wordt dit jaar geleid door Claartje Kruijff, predikant bij de Dominicusgemeente in Amsterdam. Ze was in 2018 Theoloog des Vaderlands. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door het Kamerkoor van Collegium Musicum onder leiding van Gerrit Maas, de Marinierskapel der Koninklijke Marine en organist Leo van Doeselaar.

Leiden Maatschappij Leidens Ontzet 2020


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×