(Foto's: Emile van Aelst).

Heempark Leiden opgeknapt; verborgen stukje natuur bij Poelgeest

De gemeente Leiden heeft de afgelopen periode het Heempark langs de Oegstgeesterweg helemaal opgeknapt. Het verstopte stukje stadsnatuur werd in 1959 aangelegd en bestaat uit verschillende landschappen, zoals bos, duin en moeras. Ieder landschap heeft zijn eigen grondsoort en klimaat en plantensoorten die daarbij horen. Ook zijn er vijvers met waterplanten, te bewonderen vanaf vlonders en stappalen.

Bij de herinrichting van het Heempark Leiden zijn de beplanting, de paden en de muur opgeknapt. Die muur huisvest diverse bijzondere planten. Klimop en ‘houtige gewassen’ zijn verwijderd waardoor nieuwe muurvegetatie een kans krijgt.

Het Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid (IVN) en ook natuur- en milieueducatie vanuit scholen organiseren regelmatig excursies in het heempark, maar iedereen kan er dagelijks terecht. Het heempark is elke dag open van zonsopgang tot zonsondergang. Vanuit de Heemtuin kan doorgestoken worden naar landgoed Oud Poelgeest via het hek bij de molen.

Duurzaamheid Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×