Tijdens de tweede Hutspot Cup sleepte de Junioren van IHLC de eerste prijs in de wacht. (Foto's: Jeroen Straathof/IHLC).

Tweede Hutspot Cup valt ten prooi aan organiserende Leidse shorttrackcklub IHCL

Even leek het doorgaan van de tweede Hutspot Cup aan een zijden draadje te hangen toen vijf dagen voor het evenement verscherpte coronamaatregelen werden afgekondigd. Maar de Leidse shorttrackvereniging trok alles uit de kast om de wedstrijd op zaterdag 3 oktober door te kunnen laten gaan met veterstrikvakken, mondkapjes en een livestream. Als kers op de taart won IHCL dit jaar zelf het felbegeerde hutspotpannetje.

Het weekend na 1 oktober is altijd extra feestelijk voor de schaatsliefhebbers en shorttrackvereniging IHCL bedacht daarvoor vorig jaar de Hutspot Cup. Een wedstrijd voor Junioren D tot en met F in de ijshal aan de Vondellaan. Dit jaar viel die dag op 3 oktober en werd de naam van de wedstrijd nog toepasselijker. Uit het hele land werden jonge schaatsers verwacht en meestal brengen die veel volgers mee.

Veterstrikkers
Vanwege de extra maatregelen die het kabinet maandag 28 september bekend maakte om de verspreiding van het coronavirus in te dammen, moest er snel geschakeld worden. Er werd besloten geen publiek toe te laten. Naast de schaatser waren alleen coaches en veterstrikkers welkom. In de hal moest iedereen een mondkapje op en er kwamen speciale veterstrikvakken bij de schaatsbaan. Voor de thuisblijvers was er een livestream van het evenement beschikbaar.

De eindoverwinning maakte de dag voor IHCL helemaal goed, het won met slechts drie punten verschil van Schaatsclub Thialf uit Heerenveen. DKIJV uit Delft maakte met de derde plaats het podium compleet. Waar vorig seizoen de Hutspot Cup nog naar Trias (Leeuwarden) ging, mocht IHCL nu de Hutspot Cup in de eigen prijzenkast zetten.

Waardevolle vermeldingen waren er voor de meisjes Junioren F, Maartje Toornvliet (goud), Anika Ouweneel (zilver) en Larissa Reinders (brons), die het podium IHCL-oranje maakten Bij de meisjes Junioren D behaalde Pom Straathof een bronzen medaille. Bij de andere categorieën streden meerdere IHCL-rijders in de B finales voor plaatsen 5 tot en met 8.

Wedstrijdbeleving
Voorzitter Jeroen Straathof toonde zich na afloop zeer tevreden. “Dankzij de goede samenwerking met de gemeente Leiden, de schaatsbond en de inzet van de vele vrijwilligers van IHCL is het een groot succes geworden. De livestream zorgde ervoor dat toch iedereen de wedstrijdbeleving uit de Leidse ijshal meekreeg.”

Advertentie

Leiden Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×