(Foto: J.P. Kranenburg).

Leiderdorp neemt half jaar de tijd voor omroepkeuze

De gemeenteraad van Leiderdorp neemt de tijd voor een zorgvuldig proces om voor de komende vijf jaar een lokale omroep voor het dorp te kiezen. De gemeenteraad stemt unaniem in met een voorstel van wethouder Rik van Woudenberg om het Commissariaat voor de Media om zes maanden uitstel te vragen om tot een keuze te komen.

De procedure is nodig omdat naast de zittende omroep RTV Leiderdorp (Unity NL) ook Sleutelstad via de stichting Studio Leiderdorp een aanvraag heeft ingediend. In een gemeente kan namelijk slechts één publieke lokale omroep actief zijn.

Enkele partijen vonden de aanvraag van Sleutelstad wat aan de late kant, maar wel op tijd om tot de procedure toe te laten. Alleen GroenLinks had in eerste instantie wat bedenkingen. Fractievoorzitter Bob Vastenhout was bang dat het hele proces voor de bühne zou zijn, maar die vrees kon Van Woudenberg wegnemen.

“Het Commissariaat voor de Media volgt in 99 van de honderd gevallen het advies van de gemeenteraad. Wij leggen u op basis van objectieve criteria een voorstel voor. U kunt bij uw afweging ook subjectieve criteria betrekken.” Daarop stemde ook GroenLinks in met het voorstel om een half jaar de tijd te nemen om tot een zorgvuldige keuze te komen tussen de twee aanvragers.

Advertentie

Leiderdorp Politiek Studio Leiderdorp

Meer in dossier Studio Leiderdorp

Meer in dossier Studio Leiderdorp


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×