Lianne Raat werd afgelopen jaar genomineerd als Raadslid van het Jaar. (Foto: Chris de Waard).

PvdD-raadslid tijdelijk vervangen vanwege niertransplantatie

Raadslid van de Partij voor de Dieren Lianne Raat krijgt binnenkort een nieuwe nier. Daarom neemt ze deze maand tijdelijk afscheid van de Leidse gemeenteraad. Ze verwacht dat het herstel van de operatie tot maart volgend jaar zal duren. In de tussentijd wordt ze vervangen door huidig duo-raadslid Marijke van den Berge.

Raat is al tien jaar ziek, maar eind vorig jaar ging het opeens snel slechter en is ze begonnen aan haar zoektocht naar een nieuwe nier. Die heeft ze inmiddels gevonden: één van haar ouders wil het orgaan aan haar doneren. “Om die reden ben ik genoodzaakt tijdelijk mijn ontslag van de gemeenteraad aan te bieden”, schrijft Raat aan voorzitter van de raad Henri Lenferink. “Na 16 weken hoop ik samen met mijn nieuwe nier weer aan te kunnen sluiten.”

In de tussentijd wordt haar plek in de Leidse gemeenteraad ingenomen door duo-raadslid Marijke van den Berge. Zij stond in 2018 op plek 5 bij de gemeenteraadsverkiezingen en werd in november 2019 geïnstalleerd als duo-raadslid in de commissie Leefbaarheid en Bereikbaarheid.

Advertentie

Leiden Politiek


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×