(Foto's: Ministerie van VWS / Freek van den Bergh)

Koning bezoekt Tijd voor Krijt in Leiderdorp

Activiteitencentrum Dwars in Leiderdorp kreeg maandagmiddag hoog bezoek. Niemand minder dan Koning Willem-Alexander bezocht daar het initiatief Tijd voor Krijt, waarbij biljarten wordt ingezet om mensen vanaf 55 jaar met elkaar in contact te brengen.

De reden voor het bezoek is de Week tegen Eenzaamheid, die van 1 tot en met 8 oktober in heel Nederland eenzaamheid onder de aandacht brengt. In het activiteitencentrum ging de Koning in gesprek over de manieren om eenzaamheid onder ouderen op te sporen en tegen te gaan. Daarna sprak hij aan de biljarttafel ook nog met wat ouderen over hun deelname aan Tijd voor Krijt, het taboe op eenzaamheid en hun omgang met en tegengaan van sociaal isolement.

Het initiatief Tijd voor Krijt van de Koninklijke Nederlandse Biljartbond (KNBB) zorgt ervoor dat mensen vanaf 55 jaar op een laagdrempelige manier met elkaar in contact komen. Het idee is ontstaan in samenwerking met De Derde Helft, een project binnen het Oldstars-programma van het Nationaal Ouderenfonds. Het fonds wil op die manier zorgen voor een ouderenvriendelijke sportomgeving en een sociaal actieve leefwereld voor ouderen.

Volgens het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) zegt meer dan de helft van de 75-plussers in Nederland zich wel eens eenzaam te voelen. Dat zijn 700.000 ouderen. Daarom is het actieprogramma ‘Eén tegen eenzaamheid’ bedacht. Daarnaast is de Nationale Coalitie tegen Eenzaamheid opgericht, waarbij 130 bedrijven, maatschappelijke organisaties en overheidsinstellingen de handen ineen hebben geslagen om eenzaamheid onder ouderen te verminderen.

Leiderdorp Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×