De beroving vond plaats bij de hangplek in het Roomburgerpark aan de Van Vollenhovenkade. (Archieffoto: Chris de Waard).

Vriendengroep beroofd en bedreigd met wapens in Roomburgerpark

Vier vrienden van 15 tot 20 jaar oud zijn op dinsdagavond 29 september in het Roomburgerpark in Leiden onder bedreiging van messen en een vuurwapen beroofd. Het vuurwapen werd zelfs doorgeladen. “Het is niet te beschrijven wat er dan door je heen gaat”, vertelt één van de slachtoffers. Ze moesten hun persoonlijke spullen zoals portemonnees en een geluidsbox afgeven.

In het opsporingsprogramma Team West van mediapartner Omroep West vraagt de politie aan getuigen zich te melden.

Signalementen daders
Dader 1 is 18 à 19 jaar oud en ongeveer 1,85 meter lang. Hij heeft een lang en dun postuur en droeg een grijze gewatteerde jas van The North Face, op heuplengte en van een glimmende stof. Mogelijk droeg hij eronder een zwarte trui, want er kwam een zwarte capuchon onder de jas vandaan. Verder droeg hij een zwarte skinny spijkerbroek tot enkelhoogte, en zwarte Nikes met een wit logo. Hij had een blauw mondkapje op. Zijn zonnebril had een gouden montuur met zwarte pootjes. Hij sprak Nederlands met een accent. Deze man had een mes bij zich.

Dader 2 heeft een donkere huidskleur, ook hij sprak met een accent. Hij is ongeveer 17 jaar oud en zo’n 1.65 lang. Hij heeft een breed en bol postuur. Deze man was volledig ingepakt: hij had zijn capuchon strak dichtgeknoopt en een blauw mondkapje op. Hij droeg een zwarte gewatteerde bodywarmer, van een glimmende stof en een metaal grijze rits. Verder droeg hij een zwarte sweater van polyester met een capuchon, een zwarte trainingsbroek met wit logo mogelijk van het merk Black Banana’s, zwarte schoenen en zwarte wollen handschoenen. Ook deze man had een mes bij zich.

Mogelijk gevlucht in Volkswagen Golf
Dader 3 is 19 à 20 jaar oud en ongeveer 1,80 meter lang. Hij had een witte capuchon op en een zwarte trui aan. Hij droeg een zwarte spijkerbroek, een wijd en lang model. De onderkant hing over de schoenen. Hij droeg een zwart mondkapje en zwarte vingerhandschoenen. Dit was de man met het vuurwapen.

De politie komt graag in contact met mensen die denken te weten wie de drie zijn aan de hand van de signalementen. De verdachten reden in een Volkswagen Golf, mogelijk type 5. De twee middelste letters van het kenteken zijn bekend: ??-PP-??.

Heeft u informatie?
Bel de opsporingstiplijn: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Of vul een digitaal tipformulier in op politie.nl of Meld Misdaad Anoniem

Advertentie

112 Sleutelstad Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×