(Foto's: Robbert Beurse).

Burgemeesterswissel Zoeterwoude afgerond

Fred van Trigt is woensdag door de Commissaris van de Koning in Zuid-Holland beëdigd als burgemeester van Zoeterwoude. De 58-jarige Van Trigt was voor zijn burgemeesterschap wethouder in de gemeente Hillegom. De ambtsketen werd hem omgehangen door zijn echtgenote. Voor haar gelden de coronaregels niet, waardoor afstand houden niet nodig was. Zelfs de daaropvolgende kus was volgens de regels.


Robbert Beurse sprak met voormalig burgemeester Liesbeth Bloemen, de nieuwe burgemeester Fred van Trigt en Commissaris van de Koning in Zuid-Holland Jaap Smit.

De komende tijd wil Van Trigt het dorp goed leren kennen. Hij heeft daarom het emailadres fredontdekt@zoeterwoude.nl in het leven geroepen en staat open voor uitnodigingen en tips. Van Trigt verhuist met zijn gezin, hij is getrouwd met Ellen en heeft een dochter en een zoon, begin 2021 naar Zoeterwoude.

De installatie van Van Trigt vond, net als het afscheid van Liesbeth Bloemen op 2 oktober, plaats in de Goede Herderkerk in Zoeterwoude Rijndijk. Vanwege de verscherpte coronamaatregelen kon ook nu slechts een beperkt aantal genodigden daarbij aanwezig zijn. De installatie van Van Trigt werd wel live uitgezonden via internet.

Advertentie

Politiek Zoeterwoude


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×