Tennisclub Roomburg snakt al jaren naar meer tennisbanen en wil ook graag een paar padelbanen aanleggen in het Roomburgerpark. (Foto: Gerry van Bakel).

Tennisclub Roomburg wil dat gemeente lef toont: ‘Daar is het niet te laat voor’

Het Roomburgerpark zoals het in de volksmond is gaan heten, houdt al jaren de gemoederen bezig. Plannen genoeg, maar even zo vaak verdwenen die weer van tafel. Er waren wensen, ideeën, vragen en bezwaren van sportclubs, scholen en buurtbewoners. Donderdag 15 oktober behandelt de gemeenteraad een nieuw plan. Bestuurder Klaas-Jan Doeven van Tennisclub Roomburg ziet graag wat meer lef en visie.

Het park tussen de Van Vollenhovenkade, Kanaalweg en Meijerkade biedt een scala aan mogelijkheden. Er is een trapveldje, er zijn wandelpaden en zelfs een hangplek voor jongeren. Verder een leuke speeltuin voor jongere kinderen, een tennisclub en een hockeyvereniging. Plus een kinderopvang die zowel gebruik maakt van de hockeyclub als de speeltuin. Allemaal mooi, maar het moet toch helemaal anders. De hockey- en tennisclub willen beide uitbreiden, buurtbewoners willen meer groen en de gemeente heeft vooral een open wijksportpark voor ogen.

In 2005 werd er al gezegd dat de tennis- en hockeyclubs meer ruimte nodig hadden. Nu staat er in de plannen wel een extra hockeyveld ingetekend en van tennis wordt gezegd dat het zal worden gehandhaafd. Klaas-Jan Doeven noemt het teleurstellend. “En dan druk ik me nog zacht uit. Wij hebben ons altijd constructief opgesteld. Wij hebben al jaren rond de 1100 leden en dan heb je eigenlijk zo’n twaalf tot veertien banen nodig. Wij hebben er nu negen. Dus wij willen er minimaal twee bij. Daar was ook ooit al geld voor gereserveerd.”


Verslaggeefster Gerry van Bakel in gesprek met Klaas-Jan Doeven (bestuurder TC Roomburg) over de herinrichtingsplannen voor Roomburgerpark.

Doeven is niet faliekant tegen het herinrichtingsplan voor het park, maar ziet het wel als een gemiste kans om de boel echt grondig aan te pakken. “Het is nu een beetje passen en meten om dat hockeyveld erin te proppen. Ik zou graag zien dat de gemeente echt een keuze maakt voor de sport. En ga dan met die drie partijen in dat park, hockey, tennisclub en speeltuin, om de tafel zitten. Dan kunnen wij als verenigingen daar ook een bijdrage aan leveren.”

Durven
Een echte fusie wil Doeven het niet noemen, maar hij ziet wel mogelijkheden voor een verdergaande samenwerking. “Padel is een goed voorbeeld. Dat is een sport in opkomst die ook aantrekkelijk is voor de ongebonden sporter. Wij zouden graag een paar padelbanen aanleggen. Je kunt dan mensen heel gemakkelijk online laten reserveren en het zou niet uit moeten maken of je dan je racket en ballen bij de tennisclub ophaalt of bij de hockeyclub of speeltuinvereniging. Het zou helemaal mooi zijn als de kinderen dan ondertussen veilig in de speeltuin kunnen spelen.”

Doeven denkt niet dat het te laat is om dit plan nog bij te sturen. “Het hoeft niet allemaal morgen gerealiseerd te worden. Maar ik vraag aan de gemeente: kijk er nu nog eens goed naar en bedenk waarom je dit wilde. Maak een toekomstbestendig plan. Deel het park in tweeën en de ene helft wordt helemaal natuur en groen en de andere kant wordt een sportpark. En dan mag je best aan de verenigingen vragen ook te kijken naar mogelijkheden om te vergroenen. Ik denk aan aarden wallen tussen de banen waarop je struiken plant. Het is een kwestie van durven en daar is het niet te laat voor.”

 

Advertentie

Duurzaamheid Leiden Maatschappij Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×