(Foto: Hogeschool Leiden)

Online open dag Hogeschool Leiden: Virtuele voorlichtingssessie is het nieuwe normaal

Thuis achter je laptop je oriënteren op je studiekeuze, dit is door de coronamaatregelen het nieuwe normaal geworden voor potentiële aankomende studenten. Zaterdag vindt er dan ook een online open dag plaats van de Hogeschool Leiden.

Ondanks dat de aankomend studenten niet zelf met hun rugzak over de campus kunnen rondstruinen om de sfeer te proeven, probeert de Hogeschool haar uitstraling zo goed mogelijk digitaal over te brengen. Zo zijn er onder andere Webinars, voorlichtingsvideo’s en live chatsessies die ervoor zorgen dat er kennis kan worden gemaakt met de verschillende opleidingen die de Hogeschool Leiden te bieden heeft.

Verslaggever Myrthe Koopman in gesprek met Joeri van den Steenhoven van de Hogeschool Leiden Joeri van den Steenhoven. 

Het is niet de eerste keer dat de Hogeschool een virtuele open dag organiseert en de voorgaande edities waren naar eigen zeggen dan ook een groot succes. Aanstaande zaterdag worden ruim tweeduizend deelnemers verwacht die mee gaan doen met de verschillende online voorlichtingssessies.

Voor de deelnemers zijn er zo’n zeventig online voorlichtingssessies om meer te leren over de circa dertig opleidingen die kunnen worden gevolgd aan de Hogeschool Leiden. Zowel docenten als studenten leggen aan de deelnemers uit hoe het werkt met onder andere toelatingseisen, lesprogramma’s en beroepsmogelijkheden om zo een volledig mogelijk beeld te kunnen schetsen van de opleidingen.

Voordelen
 “Het is van belang dat aankomend studenten bewust kiezen voor de Hogeschool en een opleiding, daarom is een open dag heel belangrijk. Vandaar dat er in tijden van corona voor is gekozen om dit online te laten plaatsvinden”, zegt Joeri van den Steenhoven, lid van het college van bestuur van Hogeschool Leiden.

Het houden van een online open dag heeft, vergeleken met een fysieke open dag, ook zo zijn voordelen: “Het is voor aankomend studenten veel laagdrempeliger om zich op te geven en ook worden er sneller en makkelijker vragen gesteld. Studiekiezers hebben minder schroom”, aldus Van den Steenhoven.

Aanmelden
Deelnemen aan de open dag van zaterdag 10 oktober kan nog. Via de site van Hogeschool Leiden  kunnen aankomend studenten zich nog aanmelden voor deze virtuele kennismaking.

Leiden Onderwijs


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×