Op het Leidse stadhuis komen zonnepanelen. Het dak moet echter eerst worden vervangen. (Foto: Chris de Waard).

Deel dak Leidse stadhuis wordt vervangen

Het dak van het Leidse stadhuis is in veel slechtere staat dan waarmee vooraf bij de verbouwing rekening werd gehouden. Een deel van het dak wordt daarom vervangen in plaats van gerepareerd. Dat laat de gemeente desgevraagd aan Sleutelstad weten.

Voor de kosten dient het college binnenkort een voorstel in bij de raad. Die moet instemmen met het extra budget van ruim een halve ton. Volgens de gemeente kan de vervanging van het dak op zich betaald worden uit de onderhoudsvoorziening die de gemeente heeft voor haar vastgoed, maar moet het geld nu worden overgeheveld naar het budget van de verbouwing van het stadhuis. En daarvoor is wel een raadsbesluit nodig.

Het deel van het dak waar bij de verbouwing zonnepanelen worden geplaatst, moet helemaal worden vervangen. Dat is nodig om lekkages te voorkomen. Het wordt nu meteen bij de lopende verbouwing meegenomen, omdat herstel of vervangen volgens het bestaande onderhoudsschema tot veel hogere kosten zou leiden. De zonnepanelen moeten in dat geval eerst worden gedemonteerd en daarna weer worden teruggeplaatst. Ook moeten er dan allerlei bouwmaterialen en steigers worden aangevoerd die er nu al staan.

Leiden Politiek Verbouwing Stadhuis Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×