(Archieffoto: Robbert Beurse).

Geen sinterklaasintocht in Zoeterwoude 'in welke vorm dan ook'

In navolging van de andere gemeenten in de Leidse regio heeft ook de organisatie van de sinterklaasintocht in Zoeterwoude moeten besluiten dat het evenement dit jaar niet doorgaat. De gemeente geeft geen toestemming omdat er te veel publiek op een dergelijk evenement afkomt. Het is dan niet mogelijk om de coronamaatregelen na te leven, zo stelt de gemeente.

De gemeente Zoeterwoude heeft de organisatie van de intocht laten weten geen vergunning te verlenen voor een intocht ‘in welke vorm dan ook’. Met deze mededeling valt ook het doek voor een alternatieve viering, waarvan de voorbereidingen al waren gestart. “In navolging van de online editie van het dorpsfeest wilden we een GPS speurtocht voor kinderen uitzetten. Onderweg zouden de groepjes Sinterklaas en zijn pieten tegenkomen. Maar dat mag helaas dus ook niet”, verklaart een van de vrijwilligers van de organisatie van de sinterklaasintocht.

Toeloop
Naast de stelling van de gemeente Zoeterwoude dat een groep kijkers geen anderhalve meter afstand van elkaar kan houden, is zij ook bang voor te veel toeloop uit de regio. “Wanneer Zoeterwoude als enige gemeente wel een intocht organiseert, komen daar ook kinderen (en ouders) uit Leiden, Voorschoten en Leiderdorp op af. Dan wordt het veel te druk”, aldus de gemeente.


Robbert Beurse en Annan Verboom deden in 2019 verslag van de Sinterklaasintochten in Zoeterwoude.

Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×