De medaille die deelnemers na afloop krijgen. (Foto: Leiden Marathon).

Leiden Marathon houdt online editie in week van 22 november

Wie baalt dit jaar geen medaille van de Leiden Marathon te kunnen bemachtigen, heeft geluk. De organisatie biedt lopers toch de kans de felbegeerde medaille dit jaar om te kunnen hangen. In de week van 22 tot en met 29 november vindt de online Leiden Marathon plaats waarna deelnemers de originele ’10 mei 2020′ medaille kunnen ophalen.

Er wordt wel degelijk echt hardgelopen tijdens het ‘online’ evenement. De deelnemers kiezen zelf wanneer, waar en welke afstand (KidsRun, 5, 10, 21, of 42 kilometer) ze afleggen. Een speciale app houdt alles bij en na afloop wordt een klassement opgemaakt. Het officiële startmoment is zondag 22 november om 10.00 uur, maar de hele week kunnen mensen op eigen gelegenheid meedoen. Na afloop is zelfs het befaamde biertje af te halen bij Koetshuis de Burcht.

Medaillevoorraad
De online Leiden Marathon is in eerste instantie een mogelijkheid om de mensen die zich hadden ingeschreven iets terug te geven. Zij kunnen kiezen tussen deelname aan het online evenement, een voucher voor volgend jaar voor vijftig procent van hun betaalde bedrag, of een donatie aan de Leiden Marathon. Daarnaast wil de organisatie mensen aan het bewegen krijgen. “Dat blijft zeker in deze tijd heel erg belangrijk”, vertelt marathondirecteur Tjeerd Scheffer.

Vanaf vrijdag 16 oktober kunnen ook nieuwe deelnemers zich inschrijven. Daar zit wel een maximum aan: zolang de medaillevoorraad strekt. Scheffer vreest er niet voor dat hij veel mensen teleur moet stellen. Er zijn tenslotte vijftienduizend medailles ingeslagen voor de editie in mei. Met een deelnemersaantal van vijfduizend zal hij zeer tevreden zijn. Maar er bestaat natuurlijk altijd de kans dat één van de afstanden op een gegeven moment is ‘uitverkocht’.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×