(Foto: Google Maps).

Wegwerkzaamheden Willem de Zwijgerlaan: verkeers- en geluidsoverlast

De wegwerkzaamheden aan Willem de Zwijgerlaan gaan donderdagavond 20.00 uur van start. De toplaag van het asfalt is vanwege het drukke gebruik van de weg aan vervanging toe. Er wordt begonnen met de werkzaamheden bij het spoorviaduct en dan verder tot aan de Zijlbrug richting Leiderdorp. Volgens de gemeente en aannemer is geluidsoverlast onvermijdelijk.

De werkzaamheden worden in drie opeenvolgende weekenden van donderdagavond tot en met maandagochtend uitgevoerd, ook in de nacht. Komend weekend wordt gewerkt aan de weg tussen het spoorviaduct en de Gooimeerlaan. Het verkeer ondervindt vrijdag 16 oktober overdag geen overlast van de werkzaamheden. Voor de avond, nacht en het weekend staan omleidingsroutes aangegeven op borden.

In het tweede weekend is de weg afgesloten tussen de Gooimeerlaan en IIsselmeerlaan. Het derde weekend vinden de werkzaamheden plaats vanaf de Sumatralaan tot aan de Zijlbrug.

Afsluiting Stierenbrug
In het weekend van de tweede afsluiting (23 tot en met 26 oktober), voert de provincie Zuid-Holland voorbereidende werkzaamheden uit aan de Leiderdorpsebrug (Stierenbrug). Deze brug is dan voor al het verkeer afgesloten. Dit brengt extra verkeersdruk met zich mee. De gemeente laat in een reactie aan Sleutelstad weten dat de werkzaamheden op de Willem de Zwijgerlaan in dat weekend aangepast worden.

Bussen
Het busvervoer heeft volgens vervoerder Arriva komend weekend weinig last van de wegwerkzaamheden. Er worden verkeersregelaars ingezet die het verkeer om en om laten rijden. Volgens de huidige planning van de werkzaamheden rijden de bussen in het tweede weekend zoveel mogelijk via de Willem de Zwijgerlaan. Alleen zaterdag is een omleiding via de Merenwijk ingesteld. Ook in het derde weekend bij rijden de bussen de gewone route zolang er niet geasfalteerd wordt. In de avond en nacht rijden de bussen om via de Sumatrastraat en de Zijldijk.

Leiden Leiderdorp Maatschappij Oegstgeest Asfalteren Willem de Zwijgerlaan


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×