(Foto's: Regio15).

Reanimatie na aanvaring bij Joop van der Reijdenbrug

Bij een aanvaring tussen een zandschip en een roeisloep van de Katwijkse roeivereniging Ferox zijn dinsdagavond zeven roeiers te water geraakt. Een van hen raakte dusdanig gewond dat hij moest worden gereanimeerd. Direct na de aanvaring bij de Joop van der Reijdenbrug die Oegstgeest en Valkenburg met elkaar verbindt, kwamen de hulpdiensten massaal ter plaatse.

Brandweer, ambulances, politie en twee traumahelikopters werden ingezet, omdat in het donker niet meteen duidelijk was hoeveel slachtoffers er waren en of iedereen al uit het water was gekomen. Later bleken zes roeiers ongedeerd te zijn. Ze waren zelf al op de wal geklommen.

De roeisloep is bij de aanvaring gezonken en ligt op de bodem van de Rijn. Vanmorgen is deze door een bergingsbedrijf van de bodem getakeld, nadat duikers het gezonken vaartuig hadden gelokaliseerd. De vaarweg was tijdens de bergingswerkzaamheden tijdelijk gestremd.

112 Sleutelstad Oegstgeest Ongeval Roeisloep


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×