De gezonken roeisloep werd woensdag geborgen. (Foto: Media TV).

Gereanimeerde roeier alsnog overleden

De 63-jarige roeier die na een botsing tussen een sloep en een vrachtschip dinsdagavond in kritieke toestand naar het ziekenhuis is gebracht, is overleden. Dat meldt de Katwijkse roeivereniging Ferox, waar de man sinds 2019 lid van was aan mediapartner Omroep West.

Bij een aanvaring tussen een vrachtschip en een sloep kwamen dinsdagavond in Valkenburg zeven mensen in het water terecht. Een van hen, de 63-jarige man, werd door omstanders op de kant getrokken en gereanimeerd. Hij werd vervolgens in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. De zes anderen wisten zelf uit het water te komen.

“Wie had kunnen bedenken dat een fijne dinsdagavondtraining in zo’n drama zou eindigen”, schrijft roeivereniging Ferox. “Helaas heeft hij het vreselijke ongeluk niet overleefd. Het bestuur van Roeivereniging Ferox wenst de familie, zijn vrienden en zijn teamleden enorm veel sterkte toe. We gaan hem vreselijk missen.”

Reactie burgemeester van Katwijk
De Katwijkse burgemeester Cornelis Visser heeft gereageerd op het overlijden van de roeier. “‘Het noodlottige ongeval op de Oude Rijn heeft ervoor gezorgd dat een betrokken lid van de roeivereniging, die vol en sportief in het leven stond, ons veel te vroeg is ontnomen. We zijn aangedaan door dit verdrietige nieuws. Ons medeleven gaat uit naar de nabestaanden, de roeiers die zich ook in de sloep bevonden en de overige leden van Ferox. We wensen ze heel veel sterkte met dit grote en onverwachte verlies.”

Regio Ongeval Roeisloep


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×