(Foto: Chris de Waard).

NS schrapt spitstreinen tussen Leiden en Alphen aan den Rijn

De NS schrapt vanaf maandag de spitstreinen tussen Leiden en Alphen aan den Rijn. Deze maatregel volgt op het advies van de overheid om zoveel mogelijk thuis te werken.

Ook worden de nachttreinen, die in het weekend rijden voor het uitgaanspubliek, opgeheven. De reguliere treindienst, ook tijdens de spits, gaat gewoon door. Het doordeweekse nachtnet, inclusief de verbinding naar Schiphol, blijft ongewijzigd.

“Met deze aanpassingen rijden we met drie procent minder treinen vanwege het dalend aantal reizigers”, zegt de NS. “Ook willen we ons voorbereiden op een mogelijke stijging van het aantal ziekmeldingen. Zo kunnen we u een voorspelbare en betrouwbare treindienst blijven aanbieden.”

Maatschappij Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×